Skogsrå 2.0

“Ibland när man går i skogen så känner man att det är ett alldeles speciellt ställe man har hamnat på. Man känner sig iakttagen, atmosfären är lite vördnadsfull och det känns som att hela skogen håller andan. Det syns på trädstammar och mossbeklädda stenar att stället är både heligt och lite skrämmande. Balansen och gränsen mellan vad som är heligt och vad skrämmande är just varför skogen håller andan och betraktar och väntar. Skogen och dess väsen vet exakt hur katastrofal människan kan vara. Så de väntar med andan i halsen och skräckblandad nyfikenhet i hjärtat på tecken som bekräftar om just den här människan är farlig eller harmlös, ska skräcken dras igång eller går det bra att behålla lugnet och låta människan fortsätta i lugn och ro?

Ur den känslan av vara iakttagen och att trampa in på osynliga väsens heliga territorium växte kollektionen Skogsrå. Ett skogsrå är ett väsen som råder och vakar över skogen och djuren. Enligt gammal folktro gestaltade sig skogsrået som en vacker kvinna med ihålig rygg och man var rädd för henne eftersom hon manipulerade män.

Men när jag, i egenskap av häxa, känner in energierna i både känslan av iakttagelse i skogen och det väsen som är skogsrå, så handlar det om att beskydda och ta hand om, se till att alla mår bra och att se det vackra i allt som är naturen.”

Så var starten till den ursprungliga Skogsrå-kollektionen för snart 1,5 år sedan. Kollektionen var populär och sålde slut ganska fort. Nya varianter och modifierade versioner gjordes till de som bad om det, men efter första släppet har det bara funnits enstaka smycken som har gått under namnet Skogsrå.

På allmän begäran och med mycket entusiastiskt skaparbehov bestämdes det för några veckor sedan att Skogsrå skulle släppas igen. Nygammal, ny, större, bättre.

Fortfarande är det mossagat och dess härliga gröna nyanser som är det centrala i hela kollektionen. Mossagaten har också fått sällskap av trädagat, tigeröga och sandelträ som pryder många smycken i kollektionen. Fortfarande är syftet med kollektionen och dess smycken att ge kraft och connection med naturen. Den energi och magi som läggs i dem är menade att ge bäraren styrka, stabilitet, ödmjukhet och viljan att beskydda och vårda,

Den 25 januari kommer kollektionen att släppas och bli tillgänglig i webbshoppen. Innan det går det inte att boka eller beställa något.