Strong is beautiful

Det är alltid lika förvånande och lika självklart när pusselbitar läggs på plats och insikten kommer om att en sak har varit i görningen länge.

Senast jag fyllde på mitt lager av pärlor var i oktober. Då köpte jag några strängar granat och dalmatinerjaspis med tanken att de nog blir snygga ihop. Några idéer om specifika smycken fanns inte då.

I dagarna påminde fb mig om att det nu är 6 år sedan jag genomförde min traumabehandling – det värsta jag någonsin gjort, men också en av de saker som har hjälpt mig mest. Sedan den påminnelsen, speciellt efter att ha läst de blogginlägg jag skrev medan behandlingen pågick (https://www.kirsi.se/tag/exponeringsterapi/), har händelserna snurrat runt i mig.

Det som är så tydligt märkbart är skillnaden mellan nu och då. Jag hade kommit en bra bit i min läkning och utveckling redan då, men skillanden mellan Kirsi 2016 och Kirsi 2022 är enorm. Nu har jag läkt mycket mer. Nu är mina tanke- och beteendemönster så mycket lugnare. Nu är jag så mycket tryggare i mig själv och min kraft. Och kanske är det just där som nyckeln är – jag är trygg och litar på mig själv, min egen förmåga och min styrka. Jag vet, verkligen vet i både kropp och själ att vad livet än kommer med, hur svåra situationer jag än befinner mig i, så kommer jag att ta mig igenom det med. Jag må snubbla och falla och svära och gnälla och tycka synd om mig själv lite då och då, men jag kommer att värdera mig själv högt, jag kommer att stå rakryggad och göra så gott jag kan i alla lägen. Jag kommer att ta mig igenom livet ett steg i taget, med styrkan och stoltheten i behåll.

Den där inneboende styrkan är makalös. Det är något som vi alla har, även om vi kanske inte alltid är medvetna om den. Jag ser den styrkan i människor hela tiden.

Den tanken, att vi människor har en sån otrolig förmåga att överleva, ta sig igenom svårigheter och använda erfarenheten till att växa, var inspirationen till dessa smycken.

Pärlorna

Pärlsträngarna med granat och dalmatinerjaspis hängde på sin plats och väntade på att bli använda. Någon gång har hängen med text lagts till i samlingen av smyckesdelar som ska användas när tiden är rätt. Och nu var tiden rätt, armbanden skapade sig själv i princip.

Att blandningen granat och dalmatinerjaspis var rätt (och bestämd av universum redan i oktober) råder det ingen tvivel om.

Granat är en energigivande sten som renar kroppens alla chakran. Förr sas det att granat har en förmåga att varna för annalkande fara, så den bars som en skyddande talisman.

Granat reducerar skuldkänslor, jordar och ger styrka. Stenen är bra vid kriser och traumatiska händelser där situationen har skapat en fragmenterad tillvaro. Den ger mod och stärker överlevnadsinstinkten.

Förstärker andra kristallers effekt och rensar bort negativ energi från våra chakran.

Dalmatinerjaspis har lugnande och läkande egenskaper. Stenen hjälper oss att balansera det som uppfattas som negativt med det som tolkas som positivt. Den ger kraft och mod att inte fly undan svårigheter, utan istället möta och hantera dem. Stöttar vid personlig utveckling, hjälper en att se klart på alla delarna i den egna personligheten, både de önskade och oönskade, bra vid självrannsakan.

Dalmatinerjaspis är stärkande och stöttande. Skapar struktur och hjälper till i planeringen och utförandet av nya projekt.

Budskapen

Armbanden kommer i tre olika utföranden med tre olika hängen.

Strong is beautiful. En underbar påminnelse för den som ibland har svårt att minnas hur långt man har kommit och hur stark man egentligen är. Att se sin egen styrka och den skönhet som automatiskt kommer med är ofta svårt, men det gör det inte osant för det. Strong is beautiful.

Never never give up! Är också en påminnelse som ofta behövs, speciellt i de stunder som allting känns hopplöst. Ett steg i taget. Ett andetag i taget. Det är så vi tar oss igenom svårigheter. Ibland går det långsamt och känns överjävligt och jobbigt. Det är då vi behöver påminna oss om att inte ge upp, aldrig någonsin ge upp.

Karma. Den påminnelsen är lite tvådelad. För den som har kommit långt på sin läknings-/utvecklingsresa vet att ibland behöver vi gå igenom saker för att vi behöver veta hur det är, vi behöver få de erfarenheterna för att förstå det perspektivet. Vi har helt enkelt karma att betala in. Karma-hänget kan vara en påminnelse om att allting skedde som det skulle, det fanns en anledning.

Som människa vill man också ibland ha upprättelse för den orätt man har blivit utsatt för. Man går runt med öppna sår för att man vill ha upprättelse och kanske hämnd. Man förmår inte att läka för att den som skadade inte verkar förstå hur djupt och illa de faktiskt skadade. Då kan det vara en stor tröst och en bra påminnelse att karma hanterar allt sånt. Man behöver inte själv hindra sin egen läkning i väntan på att rättvisa ska ske, utan man kan släppa allt och lita på att var och en får det de förtjänar.

Giveaway

På grund av allt det där jag har skrivit om, vill jag ge bort tre av dessa armband till någon stark person som har genomlevt stora svårigheter och har använt erfarenheterna till att förbättra sitt eget och andras liv.

Känner du någon sådan? Delta då i giveawayen och vinn armband att ge i gåva till personen.

Giveawayen hittar du på Kreativa Kristallers Instagram- och Facebook-konto. Tävlingen avslutas 15/2 2022.

För de som bara vill köpa armbanden, så finns de i webbshoppen hos Kreativa Kristaller.