Tema: Rosenkvarts

Rosenkvarts är en vacker sten som de flesta förknippar med kärlek. Det är en mycket kraftfull sten som för med sig villkorslös kärlek och kan med fördel användas av den som önskar mer kärlek i sitt liv – oavsett om det rör sig om kärlek för familjen, sig själv eller romantisk kärlek. Den läker och öppnar upp hjärtat på alla nivåer och är därmed hjärtchakrats viktigaste kristall.

Rosenkvarts hjälper när vi ska läka trauman och svåra känslomässiga sår. Den plockar varsamt bort negativ energi och omvandlar osäkerhet till kärleksfulla vibrationer. Det är en bra sten att hålla nära vid alla slags kriser. Att trösta och lindra (hjärte)sorg är en stor del av rosenkvarts “arbetsuppgifter”.

Rosenkvarts är till stor hjälp för den som ofta finner sig i samma slags situationer och relationer, där samma typ av bekymmer dyker upp om och om igen. Det som stenen bidrar med i sådana situationer är förmågan att förlåta, så att man kan släppa beteendemönster som är orsakade av gammal smärta.

Rosekvarts är en sten som ökar fertilitet och tillför nytta vid graviditet och förlossning.

När jag gör smycken så är det ofta med intentionen att tillföra självkärlek, som bäraren sedan får dra nytta av. Självkärlek är nog den viktigaste varianten av kärlek. Inte på ett egoistiskt och skadligt sätt, utan på ett respektfullt och accepterande sätt – “Jag är värdefull och betydelsefull. Jag bidrar med mening i världen. Jag duger mer än väl och förtjänar att må bra. Jag är älskad, av andra och av mig.”

Det är min övertygelse att alla mår bra av att älska sig själva lite mer. Världen mår bra av att alla älskar sig själva lite mer. Rosenkvarts är jättebra på att hjälpa oss med mer självkärlek och samtliga smycken från Kreativa Kristaller är programmerade med fokus på mer självkärlek.

När det kommer till kärlek till andra, så är det min känsla att rosenkvarts jobbar lite på så sätt att först hjälper den med läkning och självkärlek, för att sedan öppna upp för att man enklare ska både kunna dela med sig av sin egen källa av outtröttlig och villkorslös kärlek och dra till sig ny och värdefull kärlek i form av vänskap och romantiska relationer.