Tema: Bronsit

Ända sedan första gången jag kom i kontakt med bronsit, har det varit en av de absoluta favoritstenarna att skapa smycken med.

Den energi stenen kommer med är lite diffus. Visserligen väldigt stadig och tung, men inte sådär jättetydlig. Man måste ofta aktivt tona in för att känna stenens specifika energier utan att det blir en soppa av alla kringliggande energier.

Lite på samma sätt är det med bronsitens utseende. Vid första anblicken ser den trist och alldaglig ut. Först när man fokuserar på den och tar sig tid att titta, så ser man färgskiftningar och gyllene glitter. På ett sätt kan man se bronsiten som en introvert sten – den är tyst och försiktig i början, men när man lär känna den så släpper den fram alla sina egenskaper och visar exakt hur kraftfull den är.

Bronsit är en jordande och beskyddande sten som tillför överflöd och ger bäraren ett gott självförtroende. Den hjälper oss att ta ansvar för det som är vårt ansvar och ger oss viljan och modet att fullfölja det vi behöver fullfölja. Stenen tar fram krigaren i oss och är mycket bra att ta till hjälp när vi behöver mod att stå upp för vår övertygelse.

Bronsiten avvisar negativa energier och kan programmeras till att skicka tillbaka negativitet till där den kom ifrån, så den är riktigt bra att ha om man befinner sig i situationer där man är omgiven av negativitet och illvilliga människor. Stenen hjälper oss att hitta vägar ur hopplösa situationer där vi känner oss hjälplösa.

Balanserar alla chakran och skapar harmoni, bland annat genom att avlägsna dålig självkänsla och självförebråelser. Mycket bra att använda som skyddsamulett.