Hur laddar & renar man kristaller?

Allting är energi och allting påverkar allting. Kristaller har generellt en koncentrerad och högfrekvent energi, vilket gör att vi människor mår bra av att komma i kontakt med dem.

Kristaller har också en förmåga att lagra energi och de kan programmeras till specifika användningsområden. Kristaller tar lätt åt sig och bär med sig energi från ställen och personer den kommer i kontakt med, vilket ju betyder att när man får hem en nyinköpt kristall, så innehåller den inte bara sina egna krafter, utan också annat som den har plockat upp längs vägen.

Man kan naturligtvis rena och ladda trötta kristaller och det finns många olika sätt att göra det på. Oavsett vilken av metoderna nedan som används, är det viktigt att medan man först sätter en tydlig intention.

Rena med rökelse

Man kan rena kristaller med röken från rökelser som vit salvia, gråbo eller annan lämplig ört. Tänd bara rökelsen och för rökelsen runt kristallen på så sätt att röken kommer i kontakt med den.

Rena med vatten

En kristall kan också renas i rinnande vatten genom att man håller den under vattenkranen eller lägger/håller den i ett naturligt vattendrag. Det finns dock kristaller som inte tål att ligga i vatten, även om de flesta klarar av att sköljas lite snabbt under kranen.

Rena med salt

Man kan rena kristaller i havssalt. Häll lite salt i botten på en glasbehållare, placera ut kristallerna och häll sedan salt över, så att samtliga kristaller täcks. Låt ligga i minst ett dygn. Vissa kristaller kan missfärgas och skadas lite av det här reningssättet, så var försiktig. Saltet är “smutsigt” efteråt och kan inte användas till annat.

Rena med ljud

Har man tillgång till klangskålar eller en gong, så kan man rena kristallerna med hjälp av det ljud som de avger.

Rena och ladda i jord eller sand

Att gräva ner kristaller i jord eller sand är ett mycket effektivt sätt att både rena och ladda dem samtidigt. Gräv ner på en plats som känns lämplig och där du har tillåtelse att gräva (egen trädgård är ju fördelaktigt här) och låt dem ligga i ett par veckor och återhämta sig i Moder Jords välgörande energier.

Kristaller som är trasiga eller bara känns som att de har tjänat sitt syfte kan också med fördel grävas ner någonstans där de får vara ifred.

Ladda på kluster och plattor/skålar

Det går jättebra att använda andra kristaller till att ladda sina stenar och smycken. Ametistkluster och selenitskålar eller plattor är jättebra verktyg för det. Följ magkänslan och lägg på klustret/skålen när det känns som att det finns ett behov. Låt ligga en dag eller två, eller tills det känns att det är färdigladdat.

Ladda i månljus eller solsken

Både månljus och solsken fungerar bra att ladda kristaller i. Vissa, som rosenkvarts, ametist och karneol, kan blekas av solen, och man bör alltid kontrollera att solkatterna som bildas av klara kristaller inte kan sätta eld någonstans.

Kristallerna läggs i fönstret eller på lämplig plats ute/på balkongen och man låter dem sedan ligga i fullmånens ljus över en natt eller två. Eller om man föredrar att låta solen ladda, så en dag eller två.