Kristaller för graviditet & förlossning

Eftersom det om några veckor kommer ett brorsbarnbarn till familjen, så blev det aktuellt med kristaller som är till nytta vid graviditet och förlossning.

Till min brorsdotter gjorde jag ett litet paket med armband och trumlade stenar av mossagat och rosenkvarts för att ha som stöd vid förlossningen. Det finns ytterligare ett par exemplar av det paketet till salu i shoppen.

Det finns många olika kristaller som är bra på olika sätt under och efter graviditet och förlossning, här är några av dem:

Rosenkvarts

Kristallen för villkorslös kärlek är naturligtvis det första som man tänker på när det kommer till kristaller för graviditet och förlossning. Den hjälper inte bara till vid fertilitetsproblem, utan kan användas som källa till stöd under hela graviditeten och förlossningen. Rosenkvarts energi är väldigt omhändertagande, lugn och kärleksfull. Rosenkvarts underlättar läkningsprocessen efter förlossningen och hjälper anknytningen till barnet.

Mossagat

Mossagat är kristallen som hjälper oss att få kontakt med naturen och Moder Jords urkraft. Stenen hjälper den födande kvinnan att hämta kraft och uthållighet under förlossningen. Den verkar smärtlindrande och lugnande, samtidigt som den stabiliserar och plockar bort rädslor.

Jade

Jade är starkt kopplat med Moder Jord och skapar ett speciellt beskydd för barn. Hjälper vid fertilitetsbekymmer och stöttar vid barnafödande. Efter förlossningen hjälper den till med läkning och kan också användas för att stimulera mjölkbildning.

Malakit

Malakit underlättar värkarbetet och bistår med att skapa en smidigare förlossning. Den har muskelavslappnande och smärtlindrande egenskaper och plockar dessutom bort negativa tankar och erfarenheter.

Ametist

Ametister kan bistå en förlossning med sina smärtlindrande, muskelavslappnande och beskyddande egenskaper. Den skyddar även under graviditeten och hjälper till att avlägsna rädslor, ångest och negativa tankemönster.

Månsten

Månstenen fungerar före, under och efter graviditeten. Månsten är kristallen med gudomligt feminina energier – det fungerar med månen och dess cykler. Den hjälper med fertilitet och förbereder livmodern för befruktning, den skapar en smidig graviditet och förlossning, för att sedan stödja övergången till mödraskap.

Kalcedon

Kalcedon hjälper kroppen att ställa om sig inför förlossning och bidrar till bra mjölkproduktion. Efter förlossningen påskyndar kalcedon läkningsprocessen.

Heliotrop

Heliotrop ger ett gott och ingående beskydd för barnet. Den har smärtstillande effekt och minskar risken för kraftiga blödningar. Den läker kroppen efter förlossning.

Amazonit

Amazonit dämpar yrsel, illamående och kräkningar under graviditet.