Två månader kvar

Nu är det snart maj och det betyder att den fysiska versionen av Kreativa Kristaller bara har öppet i två månader till. Två ynka månader, sedan stänger butiken.

Den här helgen har jag reflekterat mycket över butiken, lite på samma sätt som då i skiftet mellan november och december när Hekate stöttade mig i att ta beslutet att stänga. Den här helgen har jag tänkt mycket på hur det har varit att ha butiken, hur det har varit att träffa alla fina människor, hur det har varit att veta att vissa möten har varit så viktiga för både mig och den andra parten. Jag har tänkt på allt jag ville åstadkomma och hur vissa saker inte blev som jag tänkte och andra blev så mycket bättre.

Under alla dessa månader från beslutet till nu, men speciellt under helgen, har jag funderat på hur jag ska kunna gå vidare från det här. Jag vet med hela mitt väsen att det var helt rätt beslut att stänga, men det betyder inte att sorgen inte finns där. Eller viljan att backa helt och bara fortsätta kämpa hårt med att ha en butik. En av mina favoritsaker har varit att ta hand om alla grejer som bara är hos mig tillfälligt. Produkter som jag kan ordna med, ge kärlek och magi till, medan de väntar på att få komma hem till någon som verkligen vill ha dem. Idag satt jag och tittade på hyllan med kortlekar och kände att just det där, att få ta hand om allt som inte är mitt, kommer jag att sakna mycket.

Planen är att sista dagen med öppet i butiken ska vara lördagen den 29 juni. Det kan hända att datumet ändras till tidigare den veckan om jag blir bokad på jobb, men någon gång under vecka 26 blir sista öppetdagen, förmodligen den 29 juni. Det är ganska exakt två månader dit.

Det betyder att nu behöver vi köra igång utförsäljningen på riktigt. Allt ska bort. Jag vill verkligen inte flytta ut några av produkterna som finns i butiken – jag vill att allt hittar ett hem. Den fortsatta verksamheten och webbshoppen får hålla sig med nya grejor.

Det mesta i butiken säljs ut till 15-50% rabatt. På hemsidan är samtliga priser uppdaterade och man behöver inte göra något för att få del av rabatterna. I butiken dras rabatterna av i kassan, men jag ska försöka hinna skylta lite så att man har en hum om vilken rabatt gäller för vilken produktgrupp.

Några exempel: Böcker 15%, kortlekar 20%, kristaller 35% rökelser 40% och aromalampor 50%. Även inventarier kommer att säljas av, så kika in i butiken och se om något faller i smaken.