Ärlighet & kommunikation

Energierna som är i omlopp just nu uppmuntrar oss alla att vara ärliga mot oss själva och andra. Det här med att vara ärlig mot sig själv är inte alltid så lätt. Vi vill ju ofta att en situation ska vara på ett visst sätt, vi vill vara och bete oss på ett speciellt sätt, ibland till den grad att vi går runt och försöker övertala oss själva att den önskade situationen redan är sanning.

Det kan man ju tro är en bra grej – fake it ’til you make it! Sådär som vi alla har gjort någon gång. Problemet med det tillvägagångssättet är ju att det ibland gör oss blinda för hur verkligheten egentligen ser ut. Till exempel så kan vi ha intalat oss att vi trivs bra på en arbetsplats där personalen blir illa behandlad av ledningen för att vi har fått lära oss att man inte klagar och gnäller. Eller så kanske vi stannar i en relation som ingen mår bra i för att vi i åratal har format oss efter bilden av hur vi ville att det skulle vara. Vi kanske väljer att gå en väg i livet för att vi tror att det är det vi vill, när det i verkligheten är någon annans vilja.

Exemplen på hur vi kan vara omedvetet oärliga mot oss själva är många. Gemensamt för alla är dock att det inte går att ändra på något som man inte är medveten om. Vi kan inte ändra en besvärlig situation till det bättre om vi inte vet vad som orsakar obehaget.

Därför är det bra att ibland ta en ordentlig titt på sig själv, ifrågasätta och fundera på vad som är sanning och varför den sanningen gäller för oss. Det är lite det första steget mot ett bättre mående och situationer där man innerst inne inte vill vara.

Underbara sodalit!

Det tog en stund att få klarhet i varför inspirationen just nu handlar så mycket om kommunikation och varför sodalit är så mycket i centrum i de skapelser som blir färdiga nu.

Sodalit är ju en sten som uppmuntrar till sanning och hjälper oss att stå upp för oss själva och det vi tror på. Det är en sten för självutveckling, självförtroende, självacceptans och självkänsla. Den skapar känslomässig balans och hjälper oss att släppa taget om gamla känslor som inte längre är till nytta.

Med hjälp av sodalit (och ärlighet) kan man lindra oro, panikattacker, mental oro och fobier. Fungerar bra vid sömnlöshet. Stenen lugnar sinnet så att vi är mottagliga för ny information. Den stärker frigörelse från från gamla mentala villkor och begränsande inställningar och skapar utrymme för nya insikter och tankesätt.

Sodalit skänker emotionell balans och kan förvandla en defensiv eller överkänslig personlighet, befria grundrädslor, skuld och kontrollmekanismer som håller oss tillbaka och hindrar oss att vara som vi är.

I webbshoppen finns sodalit i olika former. Det finns några stora trumlade stenar, det finns ljus och det finns smycken.