8 januari – Tretton år

Den 8 januari har blivit årets viktigaste dag för mig. Den 8 januari 2011 var min första nyktra dag efter att ha självmedicinerat med alkohol i hela mitt vuxna liv. Idag är det tretton år sedan och jag lägger märke till hur liten känslomässig påverkan dagen (och naturligtvis vikten av dagen) har idag.

Det är lite märkligt – jag har ju vant mig vid att fira livet den 8 januari, att fira mig, mitt val och allt som har hänt sen dess. Idag är känsloläget helt neutralt. Jag kan fortfarande se och förstå hela storheten av det hela, men känslan är inte där idag. Kanske beror det på att jag är trött nu. Kanske beror det på att det nu är dags att släppa den delen av min identitet. Tretton år är lång tid och jag är långt ifrån samma person nu som jag var då. Jag är lugn och trygg i vetskapen om vad jag förmår att göra och ta mig igenom, så jag behöver inte längre hålla kvar vid det som var före 8 januari 2011.

Jag tror att det är dagens lärdom – det är såhär vi släpper det som inte längre behövs. Det finns inte längre någon vinning för mig att bära med mig identiteten av nykter alkoholist, så den släpper jag här och nu. Tillåter mig att skifta perspektiv till tacksamhet över både det som var före och det som kom efter – båda delarna hade sin plats och sitt syfte och lärde mig massor. Idag reser jag mig ytterligare, sträcker på mig ytterligare och är redo för nästa del på min resa, nu utan att identifiera mig med vad som har varit. Det är med stor nyfikenhet och förväntan som jag ser fram emot året som kommer. Vi får se om jag alls vill uppmärksamma den 8 januari nästa år.

Idag hade jag ändå förberett lite, så vi kör igenom den planen och har lite rabatt i webbshoppen fram till onsdag. Ange kod TRETTON i kassan för att få 13% rabatt på alla ordinarie priser.
www.kreativakristaller.se.